ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Grădina de pădure – o diversitate vegetală (+Video)




Grădina de pădure (sau pădurea alimentară) este o varietate de plante vivace care cresc în niveluri şi interacţionează între ele într-o relație de simbioză și cu mediul înconjurător.

 

 

În plus, este de asemenea un sistem de gospodărie care combină diferite plante, ierburi, arbuști, pomi de diferite înălțimi, liane și plante rădăcinoase pe un teritoriu, atunci când beneficiază reciproc fiecare din componente.

Grădina de pădure nu este doar un tip de ecosistem eficient, dar şi o oază naturală foarte frumoasă, creată de om, foarte populară în Europa și Occident.

 

 

Grădina de pădure se compune din:

- Arbori din nivelul superior care îmbunătățesc solul şi condițiile climatice pe teren;

- Arbori din al doilea nivel: copacii fructiferi principali și alţi copaci utili;

- Arbuşti: fructiferi și alţi arbuşti utili;

- Ierburi și plante care acoperă solul: plante comestibile, medicinale, precum și plante de acoperire a solului pentru a-l proteja de eroziune, evaporare excesivă a umidităţii și supraîncălzire / răcire.

 

 

Toate componentele sistemului ar trebui să fie compatibile între ele și cu caracteristicile de sol și caracteristicele climatice ale terenului.

Reglementarea corectă a proceselor biologice, a balanţei între plantele productive şi plantele de sprijin sunt elementele cheie în succesul de dezvoltare și de exploatare a sistemului.

 

Лесосад - зеленое разнообразие (+Видео)

 

Grădina de pădure oferă următoarele caracteristici și beneficii:

- O mare diversitate de culturi (policultura multianuală). Numărul de specii de plante poate ajunge la 100 sau mai multe specii (cât privește obiectivele economice, speranţa de bază revine celor 5 - 10 specii), în funcție de scopuri și obiective fondatorului grădinii de pădure. Majoritatea plantelor sunt perene. În rezultat obţinem o mare diversitate de culturi, posibilitatea de distribuție uniformă pe tot parcursul anului, precum și stabilitatea sistemului biologic.
- Maximizarea interacţiunii între specii (munca în simbioză). Selecția atentă de plante, în care unul dintre criteriile principale este intervenția benefică, în cel mai rău caz plantele ar trebui să aibă un efect neutru unele asupra celorlalte. În rezultat - randamente mai mari, o creștere semnificativă a stabilităţii sistemelor biologice.
- Utilizarea volumului întreg de spațiu disponibil (mai multe niveluri). Grădina de pădure permite a folosi mai eficient spațiului disponibil prin plasarea plantelor în mai multe niveluri, precum și prin utilizarea factorului de timp – atunci când unele plante trec prin perioada de vegetație activă şi apoi cedează locul la alte plante care cresc în același spațiu şi în același timp. Mai multe specii pot fi plasate pe aceeași parcelă de pământ, în rezultat obţinem un volum mai mare de recoltă anuală, o mai mare stabilitate a biosistemului.
- Creșterea anuală a productivității agricole (o parte din plante acționează ca un furnizor de materie organică la alte plante Aceasta abordare în termen mediu reduce sau elimină substanțial dependența sistemului de aprovizionare din afară, cum ar fi îngrășăminte minerale și materie organică. În rezultat obţinem puritatea ecologică a produselor, economisim costurile de energie.
- Controlul microclimei. Datorită diversității ridicate și amplasării bine gândite a diferitelor specii de plante sunt create diverse zone microclimatice potrivite pentru cultivarea unei varietăţi mare de plante, inclusiv și a speciilor exigente. Drept rezultat este asigurarea condițiilor de creștere și de hibernare pentru unele specii subtropicale care rodesc în regiunile temperate.
- Protecţia biologică (multifuncționalitatea și lucrul în simbioză). Datorită diversității mari de specii și amplasării lor reciproce sunt create mai multe nișe de habitat pentru diverse insecte carnivore. În rezultat - în termen mediu se creează un sistem de control biologic al dăunătorilor, este asigurată puritatea ecologică a producţiei şi și reducerea costurilor.
- Biotehnologia miceliului (multifuncționalitatea și lucrul în simbioză). De obicei, solul grădinii de pădure nu este supus prelucrării anuale şi este suprapus cu plante de acoperire a solului. Plantele special selectate oferă o cantitate mare de frunze căzute care sunt procesate în gunoi natural, acestea, la rândul lor, creează o nişă pentru colonizarea speciilor de fungi micorizale. Aceste ciuperci pot acționa ca un sistem stabilizator de transport (ele redistribuie substanțele nutritive între diferite plante în funcție de nevoile lor), de producție (miceliul este capabil să extragă din sol cantităţi semnificative de apă și de minerale datorită suprafeței sale incredibil de mari). De asemenea, unele tipuri de ciuperci micorizale și organisme rizosfere sunt capabile să producă de la 40 la 80 de tipuri de antibiotice naturale, astfel miceliul poate proteja plantele de mai multe tipuri de boli. În rezultat obţinem o imunitate mare la influențele externe negative. Nici un fel de fitotron nu este capabil să facă ceea, de ce este capabilă micoriza.

 

Geoff Lawton, cunoscut în Europa și în Occident ca creator al grădinii de pădure, relatează despre complexitatea creării și menținerii acestei forme fascinante de gradină.

 

 

 

 

 

Acest tip de agricultură este ecologic corect, natural, de auto-reglementare și ca o consecință - roditor.

 

 

Sursa: rodovid.me

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 19 iulie 2013 11:00
Vizualizări: 5673

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
86
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
220
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
343
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
444