ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Haridwar — usa de zeiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Povestea noastra cu privire la locurile sacre din India a început cu o Shiva oraş locuinţă - Varanasi . Continua călătoria noastră.

Cel mai nordic dintre cele şapte oraşe sfinte - Haridwar (aka - Mayapur) - este exact locul unde Gange, originea în Himalaya - Teren al zeilor, începe să curgă în câmpie, terenuri de muritori şi iluziile lor - "Maya".

Mai multe mii de ani de pelerini aduna aici pentru a înota în cristal clar, râu îngheţat jeturi. Haridwar sacru pentru toţi. adoratorii lui Vishnu numim Haridwar (Hari uşă ", care este - Rama), Shaivites il cunosc si ca Hardwar (" Hara "- unul dintre numele lui Shiva).

Acest Tapobhumi, terenul de Sion, unde vă puteţi dobândi cunoştinţe care să conducă la iluminare. Haridwar este menţionat în epopeile antice: Ramayana şi Mahabharata. Săpături arată că oraşul exista deja pentru 3500 ani î.Hr.. Marea împăratul Akbar a ales sa bea apa din Gange este Haridwar, el a numit-o "apa de nemurire." Apa este - potrivit opiniei publice - încă vindeca, purifica si spala pacatele.


Temple şi Ghats

În Varanasi - şef Shiva, în Ayodhya - Rama, în Brindavan şi Dwarka - Krishna.

Spre deosebire de alte oraşe sfinte în Haridwar nu este templul principal, şi nu există nici o divinitate separată, care are drepturi exclusive pentru acest loc, aici şi templu, şi divinitate - este râul Gange foarte.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)

Şi de ce merge la temple la Haridwar - este în al doilea rând nou; importante pentru pelerini aici - o cufundare ritual străvechi şi rapidă în apele reci ale fluviului sacru. Ganga este cunoscut ca "dayini Jivan" ("dându-şi viaţa") şi "moksha pradayini" ("da scutire").

Acesta este motivul pentru care locul cel mai sacru în Haridwar - este principalul loc de abluţiune rituală, Ghat Har Ki Pauri.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)

Conform legendei, acest Ghat a fost construit de Regele Vikramaditya în 57 î.Hr. "Har-Ki-Pauri" înseamnă "picior al lui Vishnu", şi a considerat că amprentele lui Dumnezeu pastreaza pe ghatam perete sub nivelul apei.

Pe această Ghat în fiecare seară are loc ceremonia de neuitat Aart frumoase - oferind un fluviu Gange torţă. Şi se spune că este acest Ghat marcaj la faţa locului unde râul Gange din munte se transformă într-un rezident al câmpii.

In apropiere este Astgh drepturile Ghat, în cazul în templul lui Ganga.

Dar, aşa cum cu cele mai multe oraşe sacre ale Indiei, cea mai mare parte a waterfront Gange în Haridwar este compus din diferite Ghat.

Trebuie să se ţină cont de faptul că fluxurile de Gange sunt destul de rapid, şi scufundate în apă (o săritură ispăşirea completă la cap) ar trebui să deţină pentru sina speciala sau lanţ, special amenajate pentru acest scop, la fiecare grup sanitar site-ului.

Dar, desigur, există temple ale Haridwar.

Vechi şi cel mai sacru templu din Hardwar este templul Mayyadevi - este dedicat zeiţei-mamă. Aici deosebit de puternică în energie a Mamei Mare - Devi, data naşteriiING vigoare a tuturor zeilor.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)

În Haridwar Ganga fluxurile între două dealuri înalte. La partea de sus a una dintre ele este templu antic de Mansa Devi - templu al zeitei, să acorde dorinţele lor.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)

Pe partea cealaltă a râului, pe dealul opus - un nou templu Chandi Devi.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)

Urca la ambele dintre ele pot merge cu telecabina sau, van care oferă vederi uluitoare asupra oraşului.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)Kumbh Mela

Pentru Pilgrim Haridwar - de două ori binecuvântat, pentru că este - una din cele patru locuri (celelalte trei - este Nasik, Ujjain şi Allahabad), în cazul în care o dată la 12 de ani este un festival mare religios al Kumbh Mela, festival, la care toate Asceţi de vizitare şi de sfinţi coborî din munţi şi din peşteri lor.

Această sărbătoare este în onoarea de faptul că, odată ce zeii şi Asuras au luptat pentru un ulcior Amrita - nectarul veşnic al nemuririi (luat-le împreună). Ei s-au luptat, au luptat, si un ulcior din timp în timp, aplecat, şi o picătură de nectar a căzut pe sol.

Picături de aceste căzut în patru locaţii în România: în Haridwar, Nasik, Prayag (Allahabad) şi Ujjain. Şi acum, o dată la patru ani într-unul din aceste patru oraşe Kumbh Mela este celebrată - o vacanta de purificare. Ei spun că la un moment dat, dacă sunt calculate de către stele, apa din râul sfânt respective se transformă în nectarul veşnic al nemuririi.

În secolul al VIII Shankar a cerut tuturor Asceţi şi înţelepţi întâlnite în timpul Kumbh Mela, si discuta orice probleme importante, ideea a prins rădăcini: se aduna tot acolo. De atunci, Kumbh Mela - cea mai mare adunare religioasă pe pământ (în 2007, la Kumbh în Allahabad Melo s-au adunat mai mult de 70 de milioane de oameni).

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)
Vecinătate Haridwar

La 25 km nord de Haridwar este Rishikesh, oraşul de Yoga, cunoscut pentru său ashram.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)

Aceasta este în cazul în care Beatles în 1968, a studiat înţelepciunea a hinduismului în ashram de Maharishi Mahesh Yoga (doar în cazul în care am să avertizeze fanii Beatles: Acest ashram a fost mult timp închise).

În Rishikesh nu este mai mare decât templul este un oraş de yoga şi practicile spirituale. În fiecare an, festivalul de Yoga.

La 17 km de Rishikesh, la munte, la o înălţime de 1676 de metri deasupra nivelului mării este Nilkanth Mahadev Mandir, atragerea Śaivites mulţi pelerini. Conform legendei, atunci când zeii şi demonii lovit ocean, încercarea de a obţine nectarul veşnic al nemuririi, la început s-au dovedit otravă. Acesta este locul pentru a salva lumea, tu Shivaveninul se scurge foarte încet şi păstrate în gât, determinând durere lui a devenit albastru.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)

Vasishtha Gufan - este de cel puţin de ani, pestera 3000 - o dată un refugiu pentru Vasishtha sfânt rishi, consilier şef la regele Rama - şi a altor mulţi sfinţi după el.

De asemenea, este situat in muntii, la 22 km de Rishikesh.

Самый северный из семи священных городов - Харидвар (он же - Майяпури)

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 28 aprilie 2010 10:28
Vizualizări: 3829

Citiţi de asemenea

În Muzeul Egiptean se află o piramidă din piatră neagră numită "Piramida Neagră".Această piramidă nu este făcută din pia...
56
Keanu Reeves a publicat pe pagina sa de Facebook o adresare către abonați și fani. Această postare a devenit imediat v...
65
Acestea sînt niște grote uriașe create artificial, a căror vîrstă este estimată la cel puțin 1.700 de ani. Deoarece data...
58
Un videoclip cu animale care au reușit să fie filmate în momentul potrivit! De la o zi la alta, pe planeta noastră se în...
66