Nuci — cel mai util tip de nuci

/ Vizionări: 6124

Nuci - cel mai util tip de nuci

 

Nuci - cel mai util tip de nuciOamenii de ştiinţă americani susţin că componenţa nucilor conţine mai multe substanţe nutritive pentru organismul uman. Ei spun că acest tip de nuci trebuie să fie inclus în alimentaţia de zi cu zi.

Potrivit oamenilor de ştiinţă din Pennsylvania, toată utilitatea nucilor se află în antioxidanţi, cantitatea cărora în nuci este mult mai ridicată, decât în toate celelalte specii.

Este cunoscut faptul că antioxidanţii sunt apărători puternici ai organismului - aceştia previn o reacţie în lanţ în care celulele sunt distruse atunci când se produce procesul de oxidare. Astfel, antioxidanţii protejează organismul omului împotriva multor boli.

Oamenii de ştiinţă spun că sunt utile orice tipuri de nuci - alune sau migdale, însă nucile sunt cele mai utile.

John Vinson, un angajat din Universitatea Skrentonsk pe parcursul studiului a constatat că într-o mână de nuci, sunt aproximativ de 2 ori mai mulţi oxidanţi, decât în aceeaşi cantitate de orice alte specii.

În plus, activitatea biologică şi calitatea antioxidanţilor în nuci este mult mai mare, decât în altele.

Cercetătorii au raportat, de asemenea, că antioxidanţii, aparţinând nucilor, au un efect şi mai mare de la 2 până la 15 ori, decât în vitamina E. Şi, după cum ştim, această vitamină este un apărător bun al celulelor umane de la daune, cauzate de substanţe chimice naturale, care pot provoca diferite boli.

În plus, nucile conţin cantităţi mari de vitamine, proteine şi minerale.

Potrivit rezultatelor unui studiu preliminar, putem reduce semnificativ riscul de cancer, diabet şi boli de inimă, dacă vom mânca regulat nuci în cantităţi mici.

Joe Vinson spune că prăjirea reduce mult calitatea lor de antioxidanţi, şi, de regulă, nucile întotdeauna sunt consumate crude. Astfel omul poate profita de eficienţa lor în întregime.

 

Autor: Andrei Fedorniak

Sursa: kartinamira.info

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137