ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Poveste de iarnă la ”VioPark Varnița” (VIDEO) ©

În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele pitorești au prins parcă o cu totul altă culoare.

Cum arată iarna la ”VioPark Varnița”, situat în raionul Anenii Noi, vedeți în imaginile filme cu drona de echipa Noi.md.

Timp de cinci ani, aici, au fost construite cinci iazuri cu o suprafață totală de 6 hectare în care cresc diferite specii de pești și nuferi, totodată au fost plantate zeci de mii de plante și a fost creat un sistem de irigare. În acest parc plantele sînt cultivate în conformitate cu principiile permaculturii.


Scopul este de transforma aceste 27 și 100 de hectare de teren într-o grădină mare înfloritoare, construită pe terenuri neroditoare.

Ideea de a transforma o paragină într-o oază înfloritoare aparține conducerii companiei „DAAC Hermes”, iar scopul este ceea ce va crește pe aceste terenuri să fie folosite ulteriort ca materie primă ecologic pură, pentru fabrica „Viorica Cosmetic” S.A.

Peste 35 de soiuri de plante aromatice, arbuști și pomi fructiferi cultivați în ferma ecologică au primit un certificat ecologic.

În linii mari, acest proiect este conceput nu doar ca o sursă de materii prime vegetale ecologice pentru fabrica de cosmetice Viorica, ci și ca o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice.

Cu timpul în "VioPark Varnița" va fi construit un sat.

Joi, 14 ianuarie 2021
Vizualizări: 364

Citiţi de asemenea

Nu aruncați cojile albe de usturoi cînd îl curățați. Și strângeți-le și păstrați-le. Acesta este un instrument valoros...
268
De pe harta planetei noastre aproape au dispărut ultimele pete albe, iar cele mai misterioase locuri s-au transformat în...
168
Organizația non-guvernamentală EcoVisio lansează prima platformă multivendor din Republica Moldova, iarmareco.md, pentru...
124
Mamei mele, după vîrsta de 50 de ani, a început uneori să-i amurțească degetele de la picioare și de la mîini. O prieten...
331