ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Produse alimentare identice celor naturale



Produse alimentare identice celor naturale

 


Baza stării de sănătate a copilului, precum şi a oricărei persoane, este alimentaţia  echilibrată. Pentru o dezvoltare fizică şi mentală normală şi o bună capacitate de muncă, o longevitate mare este necesară o alimentare naturală simplă: diverse tipuri de carne şi peşte, ouă, lapte şi produse lactate, terciuri din cereale integrale, pâine, fasole, paste, legume şi fructe proaspete, nuci, uleiuri vegetale, unt, miere, zahăr şi sare. Potrivit japonezilor, sunt 30 de produse diferite în formă brută şi semi-fiartă.

Organismul de sine stătător derivă energie pentru uz propriu din produse alimentare care sunt materiale de construcţie pentru sinteza proteinelor: aminoacizi, vitamine, minerale, acizi graşi şi alte substanţe necesare pentru o viaţă normală.

Din păcate, pentru a găsi produse naturale într-un supermarket ordinar trebuie să vă stăruiţi foarte mult. Şi chiar dacă pe ambalaj este scris: "organic la 100%",  acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

 

Produse alimentare identice celor naturale



Produsele alimentare rafinate cu un procent înalt de hidraţi de carbon (aditivi E), care nu sunt întotdeauna inofensivi, constituie alimentaţia de azi a copiilor dvs., ceea ce duce la diferite boli infecţioase, creşterea numărului de copii cu creştere mentală retardată, greutatea redusă la naştere, apariţia unor tulburări metabolice, inclusiv obezitatea. Marea majoritatea aditivilor alimentari E, care sunt autorizaţi pentru folosire, se referă la xenobiotice - substanţe nealimentare, străine organismului uman.


Sindromul hiperkinetic - o boală care se manifestă în activitatea motorică crescută, lipsa de concentrare, incapacitatea de a se concentra, modificări ale dispoziţiei. De obicei, copiii cu acest sindrom învaţă slab la şcoală, sunt nervoşi, nu sunt capabili să joace în jocuri sportive - în ciuda faptului că energie, se pare că au mai mult, decât trebuie.



Aditive alimentare, având un impact mutagen, cancerogen şi toxic, oficial interzise pe teritoriul Rusiei.

Coloranţi:

  • E121 (roşu de citrice). Aditivul este interzis în majoritatea ţărilor lumii.
  • E123 (amarant). Cauzează malformaţii la copil în uter. Conduce la acumularea varului în rinichi. În SUA este interzis din 1976.
  • E128 -  colorant roşu 2G. Folosit la fabricarea cârnaţurilor.


Conservanţi:

  • E240 (formaldehida). În viaţa de uz casnic este cunoscut ca o soluţie apoasă de formol. Folosit ca un agent dezinfectant şi dezodorizat pentru pregătirea preparatelor anatomice şi tăbăcirea pielilor, prelucrarea produselor alimentare - pentru conservarea icrelor din nisetru.
  • E216 (Propil p-hidroxybenzoate) - alcool propyl din acid parahydroxybenzoic, un grup de parabeni (conservant). Cauzează cancer.
  • E217 ( Sodium Propyl p-hidroxybenzoate) - sare de sodiu din alcool propyl al acidului parahydroxybenzoic (conservant).

Aditive interzise sunt cele, efectele nocive ale cărora asupra omului sunt dovedite.
Studiile au demonstrat că acestea pot contribui la formarea tumoarelor maligne.

Coloranţii peliculoşi: E102, E110, E120, E124.
Substanţe cancerogene: E103, E105, E110, E121, E123, E125, E126, E130, E131, E142, E152, E153, E210, E211, E213- E217, E231, E232, E240, E251, E252, E321, E330, E431, E447, E900, E905, E907, E952, aspartam –E951 .
Mutagene şi genotoxice: E104, E124, E128, E230, E233, aspartam
Alergeni: E131, E132, E210, E214, E217, E230, E231, E232, E239, E311, E313, aspartam.

Aspartam (E951) a fost dezvoltat la sfârşitul anilor 1960 de o companie americană G.D.Searle şi a câştigat popularitate ca un "zahăr de diabet zăhărat", depăşind zahărul convenţional după dulceaţă de 180 de ori. Ieftin, acesta a devenit rapid un înlocuitor popular în lume şi în Rusia, se vinde în aproape orice magazin - într-o formă pură sau combinată (în amestec cu alţi înlocuitori).

Treptat, euforia a fost înlocuită cu prudenţa, din cauza reclamaţiilor consumatorilor. În SUA au apărut informaţii că consumul regulat al aspartamului cauzează leucemie, scleroză multiplă, orbire, spasme, dureri articulare si chiar încă cincizeci de boli. La încălzire (inclusiv în stomac), aspartam este împărţit în două aminoacizi şi metanol, care la oxidare, emană formaldehidă (E240). Oamenii de ştiinţă sunt de acord: metanol şi formaldehida - sunt otrăvuri teribile! Anterior, aditivul alimentar E240 a fost autorizat pentru utilizare ca conservant, acum acesta este interzis. În Statele Unite produsele, care conţin aspartam, trebuie să fie marcate, iar utilizarea lor nu este recomandată pentru femeile gravide şi copiii. La noi aspartam este un aditiv alimentar admisibil, inclusiv în produse pentru copii.


Apa gazoasă

Copiii noştri iubesc foarte mult apa dulce. Însă după 10 minute de consum a unui pahar de apă gazoasă se produce absorbţia zahărului, care se conţine în abundenţă, iar peste 20 de minute în sânge se măreşte insulina şi ficatul converteşte zahărul în grăsimi.

Savanţii avertizează: băuturile cu aromă provocă reacţii alergice cauzate de următoarele tipuri de aditivi alimentari: conservanţi cu o acţiune antibacteriană (benzoat de sodiu), conservanţi cu o acţiune antioxidantă (butilhidroxianisol), conservanţi cu acţiune antifermentă (metabisulfit, sulfit, dioxid de potasiu, sulf), coloranţi (tartrazina, carmin ), îndulcitorii incolori (aspartam, zaharina), substanţe nutritive (proteine hidrolizate), materiale de umplutura (amidon), substanţe de formare (gelatină), potenţatori de aromă (glutamat monosodic). Conform datelor Ministerului Sănătăţii, aceste coloranţi provoacă sindromul hiperkinetic la copii. Şi nu trebui să ne amăgim, schimbând apa gazoasă colorată pe o limonadă transparentă. Sunt excluse doar coloranţii.

Cârnaţuri, la fel iubite de copii, conţin stabilizatoare de coloranţi şi conservanţi, de exemplu nitrit de sodiu E250. 200 de grame de mezeluri conţin o cantitate de benzpyren la fel de mare pe care un rezident al megalopolisului o inhalează un an întreg. Impresionează până la disperare!


Nitrit de sodiu (E250) este utilizat în producerea coloranţilor azoici în medicină şi în industria alimentară: în calitate de conservant (redă produselor din carne culoarea roz). Există cazuri de intoxicaţii în masă şi chiar de moarte din cauza folosirii incorecte a dozelor mari de nitriţi. La concentraţii scăzute, este capabil de acumulare funcţională, se poate dezvolta cancerul. De asemenea, este utilizat în construcţii ca aditivi antigel în beton.


Benzopyren - hidrocarburi policiclice, găsite în ţiţei, în fum de afumare, este un agent cancerogen periculos pentru sănătatea umană în orice cantitate. Capabil să se integreze în structura moleculară ADN şi poate duce la malformaţii congenitale şi deformări.


Dulciuri periculoase

Într-un număr mare de dulciuri, indiferent de preţ, există margarina, hidrogenate - uleiuri vegetale întărite.


Produse lactate: lapte cu un termen de valabilitate de 6 luni păstrat la temperatura camerei, iaurturi cu termenul de păstrare de la două săptămâni până la două luni cu aditivi identice celor naturale: cred că nu au nimic comun cu produsele lactate naturale.

Singura cale de ieşire: prepararea produselor lactate la domiciliu. Preţul este prea mare - starea de sănătate a copiilor dumneavoastră!

 

 

Sursa: domrebenok.ru

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 16 august 2011 11:28
Vizualizări: 3122

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
163
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322