ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Salata crescută la bec: Cum va arăta cea mai mare fermă verticală din lume

Produce in 16 zile ceea ce pe camp creste in 30 de zile, folosind cu 95% mai putina apa, cu aproximativ 50% mai putine ingrasaminte si zero pesticide, erbicide si fungicide. Cum va arata cea mai mare ferma verticala din lume, ce vrea sa revolutioneze modul in care se practica agricultura.

AeroFarms, companie din SUA specializata in agricultura pe verticala, cultiva plante verzi pe randuri suprapuse care ajung la plafon fara lumina naturala sau pamant, in jumatate din timpul necesar intr-o ferma traditionala.

In acest an, compania infiintata in urma cu 10 ani a anuntat ca va dezvolta cea mai mare ferma verticala din lume, un proiect de 6.400 de metri patrati intr-o fosta fabrica de otel din orasul Newark. Statul New Jersey, Goldman Sachs si Prudential Financial se numara printre sustinatorii proiectului, scrie CNBC.

AeroFarms spune ca noua ferma va intra in functiune anul acesta si ca produce anual pana la 900.000 de kilograme de varza, arugula si alte salate verzi. Reprezentantii companiei spun ca pretul produselor sale va fi similar cu cel al legumelor organice din piata.

Agricultura pe verticala capata din ce in ce mai mult teren in SUA. Fermele care incearca sa schimbe modul de cultivare a legumelor sunt tot mai raspandite pe teritoriul american. Printre acestea: FarmedHere in Bedford Park, Illinois; Vertical Harvest in Jackson Hole, Wyoming; Green Spirit Ferme in New Buffalo, Michigan si Alegria Fresh in Irvine, California.

Fermele verticale sunt, de regula, sere high-tech amplasate in cladiri din zone urbane. Legumele sunt cultivate in stive fara sol si fara lumina naturala. Aici se foloseste iluminatul artificial si controlul climei.

Fermele verticale sunt utilizate in special pentru productia de salate pentru ca au marje de profit substantiale, putand fi cultivate in cantitati mai mari decat alte legume ce necesita un spatiu mai larg si un ciclu de productie mai lung.

Какой будет самая большая вертикальная ферма в мире

Какой будет самая большая вертикальная ферма в мире

Какой будет самая большая вертикальная ферма в мире

 

Sursa: dailybusiness.ro

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 30 septembrie 2015 13:00
Vizualizări: 2163

Citiţi de asemenea

Fostul studio în aer liber al unui pictor a fost transformat într-o casă ecologică-colibă printre copaci de eucalipt. Du...
194
Mările și oceanele sînt locuri pitorești și unice ale planetei noastre, bogate în biodiversitate și surse de viață. Cu t...
151
Ambalajele din plastic au devenit o parte integrantă a vieții noastre cotidiene și, din păcate, cresc excesiv impactul n...
184
O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
595