Un om de ştiinţă rus a negat teoria originii vieţii.
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Viaţa a apărut pe pământ, nu a putut fi născut în ocean, preşedinte al Consiliului Ştiinţific pentru ştiinţe fiziologice ale RAS, Academician Yuri Natochin. "Viata nu ar putea avea loc în mediul de sodiu", - a spus omul de ştiinţă."Ideea clasica a mediului, originea vieţii - viaţa originea în mare. Este "imposibil, - a declarat Natochin a declarat reporterilor. El a explicat că factorul cheie al organismelor vii este sinteza proteinelor din acizi nucleici. Conţinute în apa de mare de sodiu împiedică acest proces, spune Baker.
"În cazul în care lichidul este de sodiu, acest sistem nu va funcţiona, şi oceanul a conţinute întotdeauna de sodiu. Viaţa nu ar putea avea loc în mediul de sodiu ", - a spus omul de ştiinţă.
Potrivit acestuia, pentru sinteza de proteine necesare de potasiu, care ar putea fi prezente în cantităţi suficiente în solurile argiloase. Bazat pe acest lucru, un academician a sugerat că viaţa îşi are originea în cavităţi solurilor de argilă mici, care se acumulează apa. Astfel, în funcţie de om de ştiinţă, prima protokletka - predecesorul a celulelor complet, ar putea fi format într-o "baltă", a apei de ploaie.
Om de ştiinţă a atras o paralelă între ipoteza lui şi Biblie, potrivit căreia Dumnezeu a modelat primul om din lut.
Originea vieţii pe Pământ la aproximativ 3,5 miliarde de ani, când a fost protokletka. O celulă completă a apărut circa 2,5 miliarde de ani în urmă, consideră Natochin.
Apoi, celulele, o dată în mare, au fost să se adapteze la apa de mare, în care concentraţia de sare este mult mai mare. Din cauza diferenţei de presiune osmotica (în concentraţie de săruri), celule, capturate în apă sărată, ar putea "ruptură". Si apoi, de organisme vii au trecut două moduri - unele dintre ele pentru a crea un plic închis, retras în interiorul însuşi. Altele au creat o membrană şi au de a cheltui energie pentru a menţine un schimb continuu de sodiu şi de potasiu. Prima potecă mers plante pe a doua - a animalelor, spune academicianul.
Potrivit acestuia, este încă neclar origine de compuşi organici, care a început cu apariţia vieţii. Probabil, aceste molecule se poate ajunge la Pământ din spaţiu.
"Este posibil ca Pamantul a fost plasat pe unii compuşi organici, care-şi găsesc aici un mediu favorabil, a început să se dezvolte", - a spus omul de ştiinţă. În opinia lui, o dovadă indirectă a acestui fapt este faptul ca bacteriile moderne în spaţiu a revenit pe Pamant pentru a fi viabilă.
Sursa: http://www.vz.ru