Zona de gheaţă arctică a scăzut la un minim din istoria omenirii.
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
de date prin satelit arată că, începând din anii 1990 din cauza schimbărilor climatice din zona de gheaţă arctică a scăzut cu mai mult de 2 milioane de kilometri pătraţi mai mult. Dar pentru a salva Arctic este posibilă - consideră WWF. de date prin satelit arată că, în 2007, de gheaţă este mai mică decât a fost vreodată în istoria omenirii - în zona de gheaţă septembrie a fost de 4.3 milioane km pătraţi. Recordul anterior a fost în 2005, când gheaţa acoperă o suprafaţă de 5,500,000 km ². În general, începând cu anii 1990 zona a gheţii arctice a scăzut de la 8 la 5,5-6 milioane de kilometri pătraţi. Oamenii de stiinta atribuie acest mod neechivoc de a consolidat efectului de seră antropogene cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră din arderea cărbunelui, petrolului şi gazelor, precum şi din defrişări.topirea rapidă a gheţii în Groenlanda - care rupe bucăţi cubi de mai mulţi kilometri în dimensiune şi glisaţi în ocean. Conform lui Robert Corell, preşedinte al Consiliului american asupra climei din regiunea arctică, Centrul Heinz din Washington - singurul dintre ghetarii Groenlandei prăbuşirea oferă atât de mult apă dulce, o băutură pentru un an, în întreaga Londra. " Potrivit acestuia, concluziile Comitetului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) este "prudentă" - în fapt, totul este mai rapid şi în secolul XXI, nivelul oceanelor ar putea creşte cu 2 metri.
În general, în 2007, cel mai probabil, temperatura nu a bătut înregistrările 1998 şi 2005. Schimbările de temperatură are variaţii mici, de exemplu, 2006 a fost pentru Rusia cel puţin de şase ani cei mai calzi din secolul XXI. Ceea ce este important este tendinţa generală, dar ilustrează în mod clar creştere bruscă a temperaturilor medii, şi să sporească numărul şi puterea de fenomene anormale: inundaţii, secete, uragane, valuri de căldură, etc În acest sens, 2007, pentru Rusia ar fi "jubileu" - 20 ani anomalously cald la rând, începând cu anul 1988
"Gheaţa arctică este dovezi foarte clare de amploarea problemei, acestea reprezintă un alt record trist - creşterea antropogene de CO2 în atmosferă cu 35% şi creşterea în continuare - spune Alexei Kokorin, coordonator al WWF Rusia, energia şi schimbările climatice." - Numai reducerea puternică a emisiilor de gaze cu efect de seră - mai mult de 2 ori, de la mijlocul secolului XXI, poate salva natura fragilă din regiunea arctică ".
http://www.wwf.ru