ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alimente, identice celor naturale



Alimente, identice celor naturale


Produse naturale şi înlocuitorii lor

Baza stării de sănătate a copilului, precum şi a oricărei persoane este alimentaţia pe deplin echilibrată. Pentru o dezvoltare fizică şi mentală normală, capacitatea de muncă şi viaţa lungă sunt  necesare alimente naturale simple: diverse tipuri de carne şi de peşte, ouă, lapte şi produse lactate, terciuri din cereale integrale, pâine, fasole, paste făinoase, legume şi fructe proaspete, nuci , ulei vegetal, unt, miere, zahăr, sare. Potrivit japonezilor, sunt peste 30 de feluri de diferite produse în formă brută şi semifiartă.

Din aceste alimente organismul de sine stătător extrage pentru nevoile proprii energie, materiale de construcţie pentru sinteza proteinelor - aminoacizi, vitamine, minerale, acizi graşi polinesăturaţi şi alte substanţe, necesare pentru o viaţă normală.

Din păcate, pentru a găsi alimente organice într-un supermarket convenţional ar trebui să ne străduim foarte mult. Chiar dacă pe ambalaj este scris "100% natural, nu întotdeauna este adevărat.  Marea majoritate a adaosuri (aditive) alimentare E, care fac parte din produse moderne, se referă la xenobiotici, substanţe nealimentare, care sunt străine pentru corp şi nu sunt folosite pentru mâncare.
Aditive alimentare, având un impact mutagen, cancerogen şi toxic, oficial interzise pe teritoriul Rusiei.


Coloranţi:
E121 (roşu de citrice). Aditivul este interzis în majoritatea ţărilor lumii.
E123 (amarant). Cauzează malformaţii la copil în uter. Conduce la acumularea varului în rinichi. În SUA este interzis din 1976.
E128 colorant roşu 2G. Folosit la fabricarea cârnaţilor.

Conservanţi:
E240 (formaldehida). În viaţa de uz casnic este cunoscut ca o soluţie apoasă de formol. Folosit ca un agent dezinfectant şi dezodorizat pentru pregătirea preparatelor anatomice şi tăbăcirea pielilor, prelucrarea produselor alimentare - pentru conservarea icrelor din nisetru.
E216 (Propil p-hidroxybenzoate) - alcool propyl din acid parahydroxybenzoic, un grup de parabeni (conservant). Cauzează cancer.
E217 ( Sodium Propyl p-hidroxybenzoate) - sare de sodiu din alcool propyl al acidului parahydroxybenzoic (conservant).

Aditive interzise sunt cele, efectele nocive ale cărora asupra omului sunt dovedite.

Studiile au demonstrat că acestea pot contribui la formarea  tumoarelor maligne. Coloranţii peliculoşi: E102, E110, E120, E124.
Substanţe cancerogene: E103, E105, E110, E121, E123, E125, E126, E130, E131, E142, E152, E153, E210, E211, E213- E217, E231, E232, E240, E251, E252, E321, E330, E431, E447, E900, E905, E907, E952, aspartam.
Mutagene şi genotoxice: E104, E124, E128, E230, E233, aspartam
Alergeni: E131, E132, E210, E214, E217, E230, E231, E232, E239, E311, E313, aspartam.

 

Aspartam (E951) a fost dezvoltat la sfârşitul anilor 1960 de o companie americană G.D.Searle şi a câştigat popularitate ca un "zahăr de diabet zăhărat", depăşind zahărul convenţional după dulceaţă de 180 de ori. Ieftin, el a devenit rapid un înlocuitor popular în lume şi la noi, în Rusia, se vinde în aproape orice magazin - într-o formă pură sau combinată (în amestec cu alţi înlocuitori).

 

Treptat, euforia a fost înlocuită cu prudenţa din cauza reclamaţiilor consumatorilor. În SUA au apărut informaţii că consumul regulat al aspartamului cauzează leucemie, scleroză multiplă, orbire, spasme, dureri articulare şi chiar încă cincizeci de boli. La încălzire (inclusiv în stomac), aspartam este împărţit în două aminoacizi şi metanol, care când se oxidează emană formaldehidă (E240). Oamenii de ştiinţă sunt de acord: metanol şi formaldehida - sunt otrăvuri teribile! Anterior, aditiv alimentar E240 a fost autorizat pentru utilizare ca conservant, acum acesta este interzis. În Statele Unite produsele, care conţin aspartam, trebuie să fie marcate, iar utilizarea lor nu este recomandată pentru femeile gravide şi copii. La noi aspartam –este un aditiv alimentar admisibil, inclusiv în produse pentru copii.


Aditive alimentare, nedorite pentru astmatici: E102, E107, E122, E124, E155, E211, E214, E217, E221-E227.
Aditive alimentare, nedorite pentru persoanele sensibile la aspirină: E107, E110, E122, E124, E155, E214, E217 .
Aditive , care afectează ficatul şi rinichii: E171-E173, E220, e302, E320, E322, E510, E518.
Aditiv, care cauzează insuficienţa glandei tiroide: E127.
Aditive, care conduc la boli de piele: E230-E233.
Aditive, care irită intestinul: E220-E224.
Aditive, care cauzează dispepsie: E338-E341, E407, E450, E461, E463, E465, E466 .
Aditive, care au un impact negativ asupra copilului în pântece: E233.
Interzise pentru sugari şi nu sunt dorite pentru copii mici: E249, E262, E310, E312, E320, E514, E623, E626-E635.
Au un efect asupra nivelului de colesterol din sânge: E320.
Distrug vitamine în organism: B1 - E220,  B12 - E222-E227, D - E320, E - E925.
Aditive-E-naturale
Ar trebui să precizăm că, există aditive naturale, create de natură. Sunt coloranţi obţinuţi din sucuri de plante:
E140 - pigment de plante verzi clorofilă, produs din urzici, spanac sau lucernă;
E162 - vopsea din sfeclă;
E100i (curcumină) şi E100ii (curcumă) – coloranţii galben-portocaliu, derivate din şofran şi curcumină;
E160b - extract din annatto, obţinut dintr-un arbust tropical Bixa orellana;
E160aii - extract de caroten natural, provenind din morcovi, ulei de palmier şi alge;
E163 - antociani obţinute din coaja strugurilor roşii, coacăze, aronia melanocarpa, varză roşie, etc.

Există, de asemenea, îndulcitorii naturali ai zahărului: steviosid E960 obţinut din extract de plantă de miere stevie, E958 - glicirizina, obţinută din rădăcina de Glycyrrhiza glabra. Conservanţii naturali pot fi E296- acid din mere, E270-acid lactic, acid sorbic natural din scoruşă, acid benzoic din răchiţele.

Agenţi de îngroşare şi stabilizatori naturali - pectina din mere şi din citrice E440, E410 - guma din copac Ceratonia siliqua, E411- guma din ovăz.
Astfel, există suplimente nutritive de origine naturală reglementate.



Produse alimentare moderne oferite în hipermarketuri
:

  • Cauzează dependenţă;
  • Conţin o mulţime de ingrediente periculoase;
  • Conţin foarte puţine vitamine nutritive (minerale vitale, vitamine, şi macronutrienţi: potasiu, calciu, magneziu, sodiu).

Anume aceste produse provoacă dezvoltarea tuturor bolilor ai civilizaţie, distrug organismul copiilor şi adulţiilor. Mai ales - când le folosiţi pe timp de noapte ...

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 02 februarie 2011 17:26
Vizualizări: 3083

Citiţi de asemenea

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
91
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
82
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
224
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
162