ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Călătorii ecologiceCălătorii ecologice


Turismul ecologic diferă de turismul simplu prin alte scopuri şi altă atitudine faţă de natură. El presupune o atitudine extrem de grijulie faţă de natură şi faţă de om în ea.

La urma urmei, pentru omul modern, obişnuit să-şi petreacă toată ziua la calculator în birou, înseşi prezenţa îndelungată în aer liber este un  “extrim” perfect. Omul poate pierde cunoştinţa, respirând aerul proaspăt în loc de fumul oraşului mare.

Pentru el este un şoc să obţină produse alimentare nu într-un supermarket, ci să le rupă de pe un arbust sălbatic (nu în grădină!). În urma călătoriei prelungite pot durea muşchile picioarelor, obişnuite să apăsă pedalele automobilului. Majoritatea nu poate merge desculţă nici cinci minute. Iar aflarea sub şuvoaie de gheaţă ale cascadei, în general, este o faptă eroică! Oamenii sunt în căutarea adrenalinei, de aceea în Occident sunt la modă diferite trasee asociate cu riscul.

În eco-turism nu există nici un risc, ci un sentiment de aventură. A bea apă curată de la un izvor fără filtru, de asemenea, este neobişnuit. Iar într-un izvor apa e vie, ea are toate cele necesare omului. Filtru nu poate revitaliza apa! Iar spălatul părului cu lut vindecător în loc de şampon în apă rece din râu de munte? Şi ce fel de păr, după asta!

Spre o deosebire de şcolile occidentale de supravieţuire, noi învăţăm să trăim în armonie cu natura, bazându-ne pe înţelegere şi dragoste pentru ea. Lumea iubeşte omul, aceasta nu are nimic, ce ar putea fi periculos pentru el, ce nu ar servi omului cu credinţă şi adevăr, trebuie doar să învăţăm s-o înţelegem. În semn de recunoştinţă pentru această înţelegere lumea dăruieşte omului un sentiment de bucurie, fericire şi dragoste.

Acest lucru este exact ceea ce ne lipseşte acum, în ciuda succesului profesional. Natura, desigur, este fericită, veselă, şi armonioasă. Dragostea ei pentru om este necondiţionată, gratuită, ca de la Dumnezeu. În toată lumea este deja la modă alimentaţia ecologică. Produsele naturale acolo sunt cele mai scumpe. Iar la noi darurile naturii încă pot fi colectate direct sub picioare. De ce să mergeţi la safari sau staţiuni de lux? Cea mai pură natură este în Rusia.

Omul a uitat că el este un copil al naturii. Încercaţi să simţiţi pământul, în loc de asfalt, sub picioarele dvs. Acest lucru este deja o aventură şi o mulţime de senzaţii noi. În cele din urmă, omul începe să înţeleagă, care este calitatea vieţii la oraş şi începe să tindă spre natura. Totul se cunoaşte în comparaţie. Acum despre alimentaţia naturală. Cea mai la modă şi cea mai costisitoare dietă la Occident  este un pumn de mure, rupte de pe arbust sălbatic. Acolo acestea sunt pentru milionari! Sunt organizate tururi speciale în rezervaţii naturale cu acest "serviciu" scump. Iar voi până în prezent mai puteţi merge în pădure şi să culegeţi fructe de pădure!

Eco-turismul este ceva între plimbare pe îndelete şi extrim. El este contemplativ şi totodată informativ. El este sportiv moderat. El nu necesită pregătire specială de la călător, practic, fiecare poate să se bucure de o călătorie în locuri sălbatice.

Principalul lucru - nu uitaţi principiul de bază al călătoriilor ecologice - să nu dăunaţi naturii.

 

 

Sursa cu link pe www.ecotyrizm.com

ABONAȚI-VĂ
Luni, 14 februarie 2011 17:32
Vizualizări: 2419

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
419
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
524
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430