ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fructe care vă vor face frumoasăFructe care vă vor face frumoasă


Într-unul din romanele mai puţin cunoscute lui Marquez eroina principală a pregătit cu grijă o băutură pentru ea şi omul iubit. În apă caldă ea a adăugat o fiertură din frunze de nalbă de grădină şi coajă rasă de portocală. Iritaţiile pielii, această fată a uns cu ulei de cacao, iar unghiile le lustrua cu coaja de lămâie. Deci, puteţi să vă abţineţi de creme chimice şi scrab-uri, dacă cunoaşteţi proprietăţile benefice ale fructelor.

Piersic

Dulce, coapt la soare, piersic este gata să împărtăşească cu dvs. potasiu, calciu şi fier. Piersic conţine vitamine C, B şi A. Din seminţe se obţine ulei esenţial, care înmoaie perfect cuticula. Măşti din pulpă, sunt în principal hrănitoare, hidratează pielea şi scot oboseala. Ulei din piersic se recomandă pentru pielea uscată sever. Un strat subţire de vată impregnată cu ulei cald se pune pe faţă, lăsând deschişi ochii, nasul şi gura. Vata se acoperă cu o cârpă subţire pentru a consolida efectul termic. Procedurile se fac o dată pe săptămână, timp de 15-20 minute. După îndepărtarea măştii pielea se şterge cu un tampon de vată uscată sau tonic fără spirt.

Citrice

În Feng Shui se crede că, portocala ajută la încălzirea, iar lămâia învinge oboseala şi anxietatea. Orice citrice este o sursă bogată de vitamina C. Apa de lămâie înmoae pielea şi o înălbeşte. Lămâia scoate pistrui, pete întunecate. Despre aceste proprietăţi ale citricilor ştiau grecii antici. Amestecată cu albuşul de ou şi spirt, lămâia, întinereşte faţa şi gâtul. Sucul de lămâie, de asemenea, ajută la eliminarea crăpăturilor în piele, reduce fragilitatea unghilor. Pielea aspră de pe tălpi este eliminată cu baia din fructe. Pentru prepararea ei este suficient să aruncaţi în apă câteva coji de orice citrice. Cu felii de lămâie, portocală sau mandarină se înmoaie pielea dură la genunchi şi coate. Sucul de lămâie poate fi adăugat la şampon sau balsam preferat. Acesta ajută la prevenirea mătreţii.

Zămos

Zămosul este bogat în vitamina A, astfel încât tonizează pielea. Zămosul este deosebit de bun pentru pielea slabă deshidratată şi uscată. Receta arabă sfătuieşte să fierbeţi zămos timp de cinci minute, să-l scurgeţi şi cu lichidul obţinut să ştergeţi faţa şi corpul. Fiertura din pulpa de zămos în Orient din cele mai vechi timpuri se folosea pentru înălbirea pielii.

Maracuia

Pulpa conţine vitamine B, A, C, fier şi sodiu. Pentru 200-300 de rupii veţi aduce un coş de maracuia din Goa. Adăugaţi la pulpă puţin ulei de măsline şi amestecaţi bine. Cu amestecul obţinut ungeţi tălpile şi genunchile.

Banana


Sursa de calciu şi de vitamina B. Vindecătorii asiatici ştiu că frunzele bananei, prelucrate în mod adecvat, opresc sângerarea. În cosmetică sunt utilizate măşti din fructe uşor coapte. Adăugaţi la banană puţină frişcă, o lingură de miere şi făină. Masca poate fi aplicată nu numai pe faţă, dar şi pe decolteu şi mâini. Dacă pielea este predispusă la grăsime, atunci adăugaţi câteva picături de suc de lămâie. Masca din banană poate fi păstrată în frigider până la cinci zile.

Cais

Îi place pielea uscată, netezeşte ridurile fine. Substanţe utile se conţin nu numai în pulpă, ci şi în sâmburi. Primii au început să aplice ulei de caise în cosmetică chinezii. O mască casnică pentru hidratarea pielii se pregăteşte uşor din două caise şi o lingură de iaurt bio sau smântână. Se aplică nu mai mult de 10 minute. Clătiţi cu apă rece. În loc de iaurt într-o mască se poate adăuga, de asemenea, mierea de albine. Caisele conţin vitamina C, pectina şi minerale, care au proprietăţi hidratante, nutritive şi de regenerare. Nu este surprinzător că, extractul de caise este adesea adăugat la şampoane şi balsamuri.

Măr

Suc de mere calmează pielea crăpată, ameliorează mâncărimi şi inflamaţii. O cană de suc de mere la baie este suficientă pentru a curăţa şi a înmuia pielea. Potrivit credinţei populare ruseşti, mărul, de asemenea, previne mătreaţa, astfel sucul de mere cu apă caldă este bun pentru cătirea părului după spălare. Reţete populare includ o mulţime de sfaturi despre cum să pregătim din coaja de mere tonic pentru pielea normală. Tonicul casnic din mere uscate este mai bun, decât apa de izvor.

 

 

Sursa

Luni, 21 februarie 2011
Vizualizări: 2226

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
279
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
451
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
329
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
446