ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Halawa



Halawa

 

Halawa


Desigur, puteţi cumpăra dulciuri  la magazin, dar trebuie să recunoaşteţi, că bucatele, preparate acasă cu mâinile dvs., nu pot fi comparate cu cele de la magazin (în care, de altfel, sunt o muţime de "E"), cu atât mai mult că, gătitul de halawa nu ia mai mult de 30 de minute.

Ingredinte:

  • 650 ml de apă sau lapte (sau lapte semi-diluat cu apă)
  • 300 g de zahăr
  • 10 fire de şofran (nu este obligatoriu)
  • 1 / 2 linguriţe de nucşoară rasă
  • 35 g de stafide
  • 35 de grame de alune sau nuci (după dorinţă)
  • 200 g de unt, cel mai bine unt de casă
  • 225 g de griş


Aduceţi lapte (sau apă) la fiert, puneţi în el zahăr, şofran şi nucşoară şi fierbeţi 1 minut. Adăugaţi stafide, reduceşi focul şi lăsaţi să se fierbe. Căliţi nucile, măcinaţi-le în piuă.

Topiţi untul într-o cratiţă la foc mediu. Adăugaţi grişul şi prăjiţi-l, amestecând cu o lingură de lemn timp de 10-15 minute, până când crupele nu vor deveni maro auriu, iar untul nu se va despărţi de griş.

Reduceti focul la mic. Turnaţi încet siropul în crupe fierte, fără a înceta să le amestecaţi. Fiţi atenţi! Amestecul va stropi când siropul va veni în contact cu crupe. Amestecaţi rapid timp de 1 minut pentru a fărîma bucăţi. Adăugaţi nuci zdrobite. Închideţi cu capacul şi păstraţi la foc timp de 2-3 minute până când tot lichidul nu se va absorbi. Fărămiţaţi halawa, de câteva ori , amestecând-o repede de câteva ori.

Se serveste caldă sau la temperatura camerei.

 

 

Sursa

Duminică, 06 februarie 2011
Vizualizări: 1910

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
220
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
158
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
342
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
328