Mecca: Descoperire care schimbă istoria religiilor
Un arheolog german crede că a descoperit un basorelief creştin într-un oraş aflat la 900 de kilometri de Mecca, oraşul sfînt al musulmanilor, scrie Daily Mail.
Descoperirea răstornă teoriile potrivit cărora în acea regiune ar fi existat o singură religie. Paul Yule crede că ceea ce a găsit în oraşul Zafar sînt rămăşiţele unui imperiu creştin, datat din jurul anului 530 d.Hr., în epoca Profetului Mohamed.
Basorelieful înfăţişează un urmaş al africanilor, care au venit aici din Etiopia, în jurul anului 525, pentru a propovădui creştinismul. Personajul este desculţ, ceea ce îi face pe experţi să creadă că era un creştin copt. De asemenea, el are pe cap o coroană similară celei purtate de liderii creştini din Etiopia.
Conduşi de regele din Aksum, aceştia au cucerit o mare parte din peninsula Arabia, pe care au stăpînit-o o perioadă. În Zafar locuiau deopotrivă creştini, iudei şi musulmani, iar condiţiile de viaţă erau foarte bune. Convieţuirea celor trei religii a luat sfîrşit în jurul anului 520, atunci cînd arabii au hotărît să oprească răspîndirea creştinismului şi au început conflictele cu celelalte religii.
Sursa: moldovenii.md