Sharp Corporation a început fabricarea panourilor solare transparente

/ Vizionări: 3570

прозрачные солнечные батареи

 

Sharp Corporation din Japonia oferă o decizie foarte neobișnuită pentru a folosi surse alternative de energie. Compania a început să producă (deocamdată numai la cerere) modulele fotovoltaice NA-B095AA din sticlă translucidă. Ele de fapt pot fi considerate ca o nouă generație de panouri solare. Astfel de panouri translucide umbresc parțial încăperea, ceea ce este în mare cerere în țările cu o activitate solară ridicată, ele pot fi folosite și ca balustrade pentru balcoane sau element decorativ. 

прозрачные солнечные батареи

 

Utilizarea modulelor NA-B095AA nu vizează generarea cantităților mari de energie solară. Celulele fotovoltaice care blochează lumina soarelui și produc electricitate au o eficiență doar de 6,8%. Acesta este prețul panourilor solare pentru transluciditate. Fotocelulele, după cum s-a menționat în cadrul companiei, sunt realizate sub formă de o plasă fină, care oferă modulelor solare un aspect elegant și modern. 

прозрачные солнечные батареи

 

Cât privește energia electrica produsă, un modul de dimensiune 1,4 x 1 m poate produce 95 W de energie electrică. O astfel de fereastră ar fi suficientă pentru producerea energiei electrice destinate pentru iluminat al mai multor camere. Și dacă casa va fi echipată cu o varietate de module fotovoltaice și va utiliza tehnologiile de economisire a energiei, panourile pot aduce o contribuție semnificativă în asigurarea locuinței cu energie electrică. 

прозрачные солнечные батареи

SoloPower desfăşoară panouri solare flexibile pe acoperişuri
SoloPower desfăşoară panouri solare flexibile pe acoperişuri

 

Module NA-B095AA produc aproximativ de trei ori mai puțin energie decât panouri solare, în schimb ele pot fi aplicate aproape peste tot și în mod imperceptibil. În plus, panourile solare de la Sharp au o grosime doar de 1 cm. Există deja multe idei noi privind folosirea panourilor fotovoltaice, inclusiv în loc de pereți în birouri. Deocamdată acestea sunt disponibile la comandă numai în Japonia, dar compania intenționează să înceapă vânzările și peste hotare, deși despre prețul orientativ încă nu se știe nimic.

 

Sursa